Wespenverdelging

Het verdelgen van wespen is een karwei dat u bij voorkeur aan een professional over laat. Voordat u echter over gaat tot het laten verdelgen van wespen dient u zich af te vragen of ze wel significant overlast of een plaag veroorzaken. Want naast het feit dat wespen pijnlijk kunnen prikken, zijn het tevens nuttige dieren in de natuur. Een professionele verdelger helpt u bij het maken van de juiste afweging en zal – indien gewenst – wespenverdelging professioneel toepassen.

Een professional die u inschakelt zal de wespen nagenoeg altijd met een gif verdelgen. U kunt er dan van op aan dat de problemen ook echt verholpen zijn. Heeft u spoed? Wij helpen u vaak dezelfde dag nog.

Wespenverdelging zonder gif

Is de overlast niet consequent maar heeft u bijvoorbeeld op uw terras af en toe last van wespen. Dan kan het wel eens lastig worden om het probleem (het daadwerkelijke wespennest) bij de oorzaak aan te pakken. U kunt dan het beste zelf het initiatief nemen en enkel tegen de wespen die potentieel overlast kunnen veroorzaken bestrijden. U kunt dit doen door bijvoorbeeld een wespenval op een strategische plek (of nog beter op meerdere plekken) rondom uw tuin of terras plaatsen.

Stappenplan wespenverdelging

Wespenverdelging start altijd met het lokaliseren en identificeren van het probleem. Men onderzoekt waar de wespen zich bevinden door de aanvliegroutes te volgen. Wanneer het nest is gelokaliseerd zal men kijken op welke wijze het nest het beste bestreden en verwijderd kan worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de omgeving, de mate van overlast en de dreiging voor mens en dier.

Vaak is de volgende stap het inspuiten van gif in de ingang van het nest (vaak wordt het bestrijdingsmiddel Permethrin gebruikt. Dit is efficiƫnt en zal zich bij verantwoord gebruik niet ophopen in de natuur). Het bestrijdingsmiddel zal door de wespen in het nest verspreidt worden waardoor alle wespen (inclusief larven en eieren) uitgeroeid worden. De laatste stap van het verdelgen zal het verwijderen van het nest zijn. Dit wordt in overleg uitgevoerd. In sommige gevallen kan een uitgestorven nest namelijk ook overlast veroorzaken (denk aan stank of waterschade).