Wespen en andere insecten buiten houden

Een ideale manier om de overlast van wespen en andere schadelijke insecten te minimaliseren is door ze simpelweg buiten te houden. Zoals we al vaker gezegd hebben zijn insecten en wespen een integraal en belangrijk onderdeel van ons ECO systeem. Het verdelgen van Wespen dient alleen te gebeuren wanneer dit direct en reƫel gevaar oplevert voor omwonenden. Is dit niet het geval dan adviseren wij altijd om de wespen met rust te laten. Ondanks deze stelling realiseren wij ons terdege dat wespen, vliegen en muggen een ware plaag kunnen zijn voor uw woongenot of nachtrust. Om niet direct tot verdelgen over te hoeven gaan is het plaatsen van insectenwering natuurlijk een voor de hand liggende oplossing.

Horren en hordeuren

Het weren van insecten doe je optimaal door ervoor te zorgen dat alle kieren, ramen en deuren van uw woning worden afgesloten. Omdat mensen toch vaak willen ventileren – juist in de periodes dat insecten actief zijn – kiezen we vaak voor een oplossing waarbij horren en hordeuren geplaatst worden. Afhankelijk van uw type raam en woonwensen kun je kiezen voor een bepaald type. Voordat je op zoek gaat naar een hor, verdiep je dan eerst goed in de werking van je ramen en deuren. Denk hierbij aan de volgende aspecten:

  • Op welke wijze worden de ramen bediend
  • Gaan de ramen naar binnen of naar buiten open
  • Wordt er nog gebruik gemaakt van andere raambekleding zoals gordijnen of lamellen
  • Wat is de maat van het glas
  • Wat is de maar van het kozijn
  • Op welke exacte locatie bevind zich het hang en sluit werk

Allemaal vragen die u dient te beantwoorden voordat u weet welke hor voor u geschikt is. Vaak wordt er echter een keuze gemaakt tussen een inklemhor of schuif / rolhor. Bij de deur wordt nog wel eens overwogen om lamellen (vliegengordijn) neer te hangen om de toegang voor kinderen en huisdieren zo gemakkelijk mogelijk te houden.