Wespen in huis

Indien u last heeft van wespen in huis kan dit een aantal dingen betekenen. Het meest voor de hand liggende is dat u een wespennest in of nabij uw woning heeft. Door de aanvliegroute van een wesp te volgen kunt u een nest vinden. Wees op uw hoede en zorg dat u nooit het risico loopt om een wespen nest te verstoren. Dit is levensgevaarlijk. Mocht u enige twijfel hebben over de situatie of uw eigen veiligheid dan kunt u altijd een professional vrijblijvend raadplegen voor advies 085 029 85 10. Wespen nestelen vaak in spouwmuren, onder dakranden of op zolders. Maar ook tussen struiken, in de grond of in bomen.

Een andere optie is dat op afzienbare afstand van uw woning zich een wespennest bevindt maar dat wespen gemakkelijk uw woning binnen komen. Om dit te voorkomen kunt u uiteraard uw woning zoveel mogelijk afdichten met horretjes, hordeuren, spouwroosters en afdichtingskit. Daarnaast kunt u wespen verjagen of bestrijden met een spray, een nep wespennest, een wespenval. Tevens zijn er allerhande trucs “van grootmoeder”.

Wespen in huis bestrijden

Mocht u overmatig last van wespen hebben of een wespennest dichtbij uw huis hebben dan is het aan te raden om een professionele bestrijder in te schakelen.

Heeft u last van een wespennest dan raden wij altijd aan om een professional in te schakelen om de verdelging uit te voeren. Wespennesten zijn lastig en gevaarlijk om zelf te bestrijden. Jaarlijks gebeuren er ernstige ongelukken door het onprofessioneel verwijderen van wespennesten.