Nep wespennest

Sinds enige tijd is er een product op de markt in de vorm van een nep wespennest. Dit product – genaamd de Waspinator – verjaagt de wespen door de vorm. De verjagingsmethode werkt puur visueel, dus in tegenstelling tot andere producten die de wespen vangen of lokken met allerlei middelen.

De Waspinator werkt door deze te plaatsen waar je graag wesp-vrij wil zitten (meestal op terras of balkon). Door de vorm van de Waspinator (het nep wespennest) zal de omgeving door wespen gemeden worden. Doordat wespen erg territoriaal zijn zullen ze niet graag bij een ander wespennest in de buurt komen. Dit heeft uiteraard tot gevolg dat een groot deel van de wespen niet op het terras zal komen. Volgens de fabrikant is een Waspinator effectief op een oppervlakte van ongeveer 7m2. Meerdere Waspinators zijn uiteraard naast elkaar te gebruiken zodat er in totaal een grotere ruimte beschermt kan worden.

Een Waspinator is het meest effectief wanneer deze in het voorjaar geplaatst wordt en gedurende het hele wespen seizoen blijft hangen. De Waspinator is inmiddels vervangen door de Wazzzpaway. Hetzelfde product, alleen een andere naam. Daarnaast is er nu ook de wespenverschrikker. Dit is hetzelfde idee als de Waspinator/Wazzzpaway, alleen een iets ander uiterlijk.