Ga je op vakantie? Bescherm jezelf tegen muggen!

In dit artikel wil ik je graag een aantal handige tips en adviezen geven om jezelf tegen muggen te beschermen. De mug wordt vaak gezien als een onschuldig insect en in Nederland is dat voor 99% ook wel zo. De mug is echter in het buitenland een stuk gevaarlijker dan we gewend zijn. We kennen de risico’s van een muggenbeet niet en beschermen onszelf daardoor te weinig. Dit heeft in sommige gevallen grote gevolgen zoals het oplopen van enge ziekten en vervelende virussen.

Draag mugwerende kleding

Je kunt jezelf zeer eenvoudig tegen muggen beschermen met geïmpregneerde muggenwerende kleding. dit is kleding die is behandeld met een speciaal middel waardoor muggen worden verlamd zodra ze met de kleding in contact komen. Het voordeel van deze kleding is dan het een langere tijd bescherming kan bieden en dan je simpelweg alleen het kledingstuk aan hoeft te trekken. Bij alternatieven zoals DEET moet je telkens je hele lichaam insmeren om jezelf te kunnen beschermen. Anti muggen kleding is er in veel verschillende soorten. Zo zijn er mugwerende jassen, broeken en zelfs mugwerende blouses.

vrouw zonder mugwerende kleding
bzzzzzzz de muggen komen eraan

Smeer open plekken in met DEET

Met mugwerende kleding kun je nooit je hele lichaam bedekken. We adviseren je dan ook om de open plekken in te smeren met DEET. dit is een middel die insecten en andere vervelende beestjes afschrikt. Door dit middel op plekken te smeren waar de anti muggen kleding je niet kan beschermen ben je bijna voor 100% “mugproof”.

Slapen in een goede tent

Ben je een backpacker of slaap je gewoon graag in een tent? Dan adviseer ik je om een goede tent met binnengaas te halen. De extra binnenlaag beschermd je in de nacht tegen indringen zoals wilde sprinkhanen en uiteraard muggen. Sluit ook de tent goed af als je er overdag op uit trekt. Dit voorkomt dat de muggen zich tegen de avond alsnog in jouw tent kunnen verstoppen. Uit mijn eigen kampeeravonturen weet ik nog dat ik elke avond eerst 3 tot 5 insecten mijn tent uit moest jagen voordat ik een oog dicht kon doen.

Mugwerende kleding beschermd tegen allerlei insecten en dus ook wespen. Als je van plan bent om een wespennest te verwijderen dan kun je voor de zekerheid ook anti insecten kleding dragen. Het allerbeste kun je natuurlijk gewoon een bedrijf bellen die goed is in het verwijderen van wespen. Voor die paar tientjes wil je geen grote risico’s nemen.